Finał :) Wszyscy konsumujący zgodnie stwierdzili, że smakuje świetnie. Nie jest zbyt słodki, a masa cukrowa idealnie się kroi i nie łamie, choć utrzymuje tort w "ryzach". Jeśli chodzi o różyczki są bardzo proste do zrobienia (wycinamy kółeczka i lepimy :). Wiem, że idealny nie jest, ale włożyłam w niego dużo pracy i serca, więc mam nadzieję, że Wam też się podoba :)
Pozdrawiam serdecznie :) I czekam na opinie :)
Dla mnie prześliczny! Nigdy nie robiłam masy cukrowej, więc tym bardziej podziwiam...
ReplyDeletejaki piękny tort!
ReplyDeleteNie jest idealny?? On jest przeuroczy.... po prostu cudny:). Jest taki delikatny. Przyznam szczerze, ze jak jeszcze troszkę poćwiczysz to do urodzin córeczki wszyscy zawodowi cukiernicy się schowają. Naprawdę bardzo mi sie podoba:) pozdrawiam
ReplyDeleteoj tak. Jest bardzo gustowny, pięknie się prezentuje:)
ReplyDeleteJak z cukierni! Naprawdę. A przy tej kupnej chale (naprawdę przepraszam, ale taka jest prawda) to jest nawet majstersztyk!
ReplyDeleteAbsolutnie i od początku do końca - CUDNY.
ReplyDeletePo prostu szczęka mi opadła.
Dekoracja piekna, taka subtelna - az milo popatrzec!
ReplyDeleteJeśli Twój tort nie jest idealny to nie wiem w takim razie jak może wyglądać idealny:)
ReplyDeleteBoski jest :)
Wygląda perfekcyjnie.
ReplyDeleteJestem zwolenniczką takich najprostszych połączeń i Twoja dekoracja jest dla mnie niezwykle atrakcyjna :-)
Karolina,dla mnie jest fantastyczny! Elegancki i romantyczny.Dekoracja delikatna,bez przeładowania i zbytecznych zdobień.
ReplyDeleteI szkoda,że nie mogę go spróbować...
Fantastyczny. Dekoracja bardzo delikatna i dzięki temu urokliwa.
ReplyDeleteprześliczny ten tort, po prostu prześliczny.
ReplyDeleteKarolino!! super tort. Wielkie brawa dla Ciebie:))
ReplyDeleteSerdecznie pozdrawiam:)
Nie jest idealny? Ależ jest! Po prostu prześliczny, podziwiam Twój talent dekoratorski:) A sądząc z tego, co w nim jest, musiał też być pyszny:) Gratuluję!
ReplyDeleteno rzeczywiście się zgrałyśmy z tym tymi tortami :) Pozdrawiam serdecznie! :)
ReplyDeleteBARDZO DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE KOMENTARZE :)
ReplyDeleteczy mozna prosic o przepis???????
ReplyDeleteAnonymous tu znajdziesz wszystkie etapy robienia tortu - http://bykawo.blogspot.com/search/label/Tort :)
ReplyDeleteJak przechowywać ten tort ? Chciałabym upiec dzień, dwa przed uroczystością, obawiam się jednak, że krem się zepsuje jeżeli nie będzie w lodówce, a masa lukrowa zniszczy jak będzie w lodówce. Czy ktoś może mi pomóc ?
ReplyDeleteMontka - można zrobić tak:
ReplyDelete- robisz cały tort oprócz masy cukrowej i trzymasz go w lodówce, a na koniec ozdabiasz - ale tort w lodówce zwykle przejmuje jej zapach, a dekoracja zajmuje dużo czasu ("surową" masę cukrową po nocy w lodówce trzeba dość długo formować)
- robisz cały tort razem z ozdabianiem i trzymasz w lodówce - tort pozostaje bez zmiany smaku, a masa cukrowa jest ok, tylko trzeba wyjąć tort na ok 1h przed podaniem, żeby łatwo się kroił (tak zrobiłam za pierwszym razem i był świetny)
Ja robiłam zawsze dzień wcześniej, ale dojadaliśmy następnego dnia i też były dobre :) Życzę powodzenia :)
super, dziękuję bardzo. Myślę, że w najbliższym czasie skorzystam z drugiego rozwiązania. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów kulinarnych.
ReplyDelete