Saturday, March 5

Tort z kremem śmietanowo-serowym i ananasem ozdabiany masą cukrową


Finał :) Wszyscy konsumujący zgodnie stwierdzili, że smakuje świetnie. Nie jest zbyt słodki, a masa cukrowa idealnie się kroi i nie łamie, choć utrzymuje tort w "ryzach". Jeśli chodzi o różyczki są bardzo proste do zrobienia (wycinamy kółeczka i lepimy :). Wiem, że idealny nie jest, ale włożyłam w niego dużo pracy i serca, więc mam nadzieję, że Wam też się podoba :)





Pozdrawiam serdecznie :) I czekam na opinie :)

21 comments:

  1. Dla mnie prześliczny! Nigdy nie robiłam masy cukrowej, więc tym bardziej podziwiam...

    ReplyDelete
  2. Nie jest idealny?? On jest przeuroczy.... po prostu cudny:). Jest taki delikatny. Przyznam szczerze, ze jak jeszcze troszkę poćwiczysz to do urodzin córeczki wszyscy zawodowi cukiernicy się schowają. Naprawdę bardzo mi sie podoba:) pozdrawiam

    ReplyDelete
  3. oj tak. Jest bardzo gustowny, pięknie się prezentuje:)

    ReplyDelete
  4. Jak z cukierni! Naprawdę. A przy tej kupnej chale (naprawdę przepraszam, ale taka jest prawda) to jest nawet majstersztyk!

    ReplyDelete
  5. Absolutnie i od początku do końca - CUDNY.
    Po prostu szczęka mi opadła.

    ReplyDelete
  6. Dekoracja piekna, taka subtelna - az milo popatrzec!

    ReplyDelete
  7. Jeśli Twój tort nie jest idealny to nie wiem w takim razie jak może wyglądać idealny:)
    Boski jest :)

    ReplyDelete
  8. Wygląda perfekcyjnie.
    Jestem zwolenniczką takich najprostszych połączeń i Twoja dekoracja jest dla mnie niezwykle atrakcyjna :-)

    ReplyDelete
  9. Karolina,dla mnie jest fantastyczny! Elegancki i romantyczny.Dekoracja delikatna,bez przeładowania i zbytecznych zdobień.
    I szkoda,że nie mogę go spróbować...

    ReplyDelete
  10. Fantastyczny. Dekoracja bardzo delikatna i dzięki temu urokliwa.

    ReplyDelete
  11. prześliczny ten tort, po prostu prześliczny.

    ReplyDelete
  12. Karolino!! super tort. Wielkie brawa dla Ciebie:))
    Serdecznie pozdrawiam:)

    ReplyDelete
  13. Nie jest idealny? Ależ jest! Po prostu prześliczny, podziwiam Twój talent dekoratorski:) A sądząc z tego, co w nim jest, musiał też być pyszny:) Gratuluję!

    ReplyDelete
  14. no rzeczywiście się zgrałyśmy z tym tymi tortami :) Pozdrawiam serdecznie! :)

    ReplyDelete
  15. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE KOMENTARZE :)

    ReplyDelete
  16. czy mozna prosic o przepis???????

    ReplyDelete
  17. Anonymous tu znajdziesz wszystkie etapy robienia tortu - http://bykawo.blogspot.com/search/label/Tort :)

    ReplyDelete
  18. Jak przechowywać ten tort ? Chciałabym upiec dzień, dwa przed uroczystością, obawiam się jednak, że krem się zepsuje jeżeli nie będzie w lodówce, a masa lukrowa zniszczy jak będzie w lodówce. Czy ktoś może mi pomóc ?

    ReplyDelete
  19. Montka - można zrobić tak:

    - robisz cały tort oprócz masy cukrowej i trzymasz go w lodówce, a na koniec ozdabiasz - ale tort w lodówce zwykle przejmuje jej zapach, a dekoracja zajmuje dużo czasu ("surową" masę cukrową po nocy w lodówce trzeba dość długo formować)

    - robisz cały tort razem z ozdabianiem i trzymasz w lodówce - tort pozostaje bez zmiany smaku, a masa cukrowa jest ok, tylko trzeba wyjąć tort na ok 1h przed podaniem, żeby łatwo się kroił (tak zrobiłam za pierwszym razem i był świetny)

    Ja robiłam zawsze dzień wcześniej, ale dojadaliśmy następnego dnia i też były dobre :) Życzę powodzenia :)

    ReplyDelete
  20. super, dziękuję bardzo. Myślę, że w najbliższym czasie skorzystam z drugiego rozwiązania. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów kulinarnych.

    ReplyDelete

Bardzo mi będzie miło jeśli zostawisz komentarz :) Serdecznie pozdrawiam i zapraszam :)

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...