Wczorajszy seans filmowy nastroił mnie na zrobienie ratatouille, ale już kilka dni temu myślałam o leczo, więc wyszedł mix :) Zresztą te dania niewiele się różnią ... :)
Składniki:
laska kiełbasy podwawelskiej2 małe cebule
pół bakłażana
2 papryki
1 cukinia
1 marchewka
puszka pomidorów
2 ząbki czosnku
2-3 łyżki oleju
pieprz, sól, cukier
Umyłam, obrałam i pokroiłam warzywa oraz kiełbasę. Usmażyłam cebulę z kiełbasą, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełożyłam do garnka. Nastęnie podsmażyłam cukinię i bakłażana, również przełożyłam do garnka, a na koniec to samo zrobiłam z papryką i marchewką. Do kiełbasy i warzyw dodałam pomidory z puszki, doprawiłam pieprzem, solą i cukrem. Zagotowałam. Smacznego :)
Lubię takie pełne kolorów sycące dania. w sam raz na jesienne chłody
ReplyDelete