Saturday, March 30

Ruloniki z szynki z pastą jajeczną


Jeśli nie macie jeszcze dość przedświątecznej gonitwy i gotowania, to zapraszam na prostą, a efektowną przekąskę :)


Przepis:

składniki (na 10 szt.):
  • 4 jajka
  • 2 niepełne łyżki majonezu
  • 2 niepełne łyżeczki tartego chrzanu
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz
  • 10 cienkich plasterków dobrej szynki
przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo (ja gotuję 10 min. w osolonym wrzątku). Jajka ostudzić, obrać i drobno posiekać. Dodać majonez, chrzan, koperek, szczypiorek, dokładnie wymieszać i ew. doprawić. Na każdym plasterku szynki położyć porcję pasty, zawinąć i spiąć wykałaczką.

Smacznego!


Zdaje się, że następne przepisy przygotowane na tegoroczną Wielkanoc poczekają to przyszłego roku...
Po Świętach zaczynam przygotowania do 3. Urodzin Ninki, których motywem przewodnim będzie postać Myszki Minnie - zapraszam nie tylko rodziców małolotów ;)

Pozdrawiam i zapraszam 



2 comments:

  1. Oj to ja będę sledzić te przygotowania, bo teraz już i ja córcie mam:) ...
    Co do ruloników to ja uwielbiam zwykłą sałatkę jarzynową zawinać w szynkę .... tutaj mam równie smakowita alternatywę:)
    Zdrowych i spokojnych Świąt życzę
    Jola Szyndlarewicz

    ReplyDelete
  2. Śliczne!
    Delikatne i pyszne.

    ReplyDelete

Bardzo mi będzie miło jeśli zostawisz komentarz :) Serdecznie pozdrawiam i zapraszam :)

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...