Przepis:
składniki:
1 cebula
2 ząbki czosnku
4 szklanki oczyszczonej i pokrojonej w kostkę dyni
1,2 - 1,5 l bulionu warzywnego
curry, pieprz i sól
olej
Posiekałam cebulę i czosnek, a nastepnie podsmażyłam na łyżce oleju. Dodałam dynię i zalałam bulionem. Gotowałam aż dynia zmiękła, następnie zmiksowałam, przyprawiłam i jeszcze raz zagotowałam.
Smacznego!
uwielbiam dynię za ten jej fantastyczny i optymistyczny kolorek. apetyczna Twoja zupka;) szybka w wykonaniu i na pewno smaczna.
ReplyDeletepozdrawiam ciepło
bardzo lubię smak zupy dyniowej.
ReplyDeleteszczególnie, kiedy ma dodany imbir i inne rozgrzewające przyprawy ;]
Mam nadzieje, ze smakowala? ;)
ReplyDeleteLampion tez sympatyczny :)
Pozdrawiam i dziekuje za udzial w Festiwalu!
Ja w tym roku oszalałam na punkcie dyni i zupek dyniowych. Pyszne są :)
ReplyDeleteZupa smakowała i mi, i mojej siostrze, ale mój mąż woli zupy z kluskami lanymi (rodzaj zupy nie ma znaczenia:)
ReplyDeleteDziękuję za komentarze i serdecznie pozdrawiam :)
Potwierdzam - bardzo dobra, jadłam z "pierwszej ręki" :)
ReplyDelete