Nie jestem najlepsza w wypiekach, a moją NAJwiększą porażką była tarta z kremem cytrynowym, ale nawet dla taich jak ja zaświeci czasem słońce, zapytacie gdzie? W supermarkecie :) Tam znalazłam gotowe kruche ciasto! To dla mnie epokowe odkrycie - koniec z wygniataniem ciasta, które i tak mi w końcu nie wyjdzie :) Zakupiłam opakowanie tego wynalazku i Voila! powstały z niego tartaletki z bananami i migdałami - PYCHA!
Przepis:
składniki (na 2 tartaletki):
- pół opakowania gotowego kruchego ciasta
- pół dużego banana
- płatki migdałów do dekoracji
- masło i bułka tarta do foremek
przygotowanie:
- wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą foremki
- lekko rozwałkuj ciasto i wyłóż nim foremki
- pokrój na cieńkie plastry banana i wyłóż na ciasto
- udekoruj resztą ciasta pokrojonego na kawałki i płatkami migdałowymi
- piecz 20-25 min w tem ok.180 st. C
Smacznego!
No comments:
Post a Comment
Bardzo mi będzie miło jeśli zostawisz komentarz :) Serdecznie pozdrawiam i zapraszam :)
Note: Only a member of this blog may post a comment.